Nobene objave od 2017 uau

čas res leti
Avto je normalno na cesti in v toplejšem delu leta praktično daily. Na srečo ga ne rabim veliko. Letos sem si priskrbel tudi suho garažo za zimovanje in ga ob prvem (in zadnjem) snegu parkiral. Kljub temu, da zime ni bilo me še vedno čaka v garaži.
Vedno znova me preseneti koliko lahko spraviš v tako mali avto. Na žalost ne najdem fotografije a smo štirje odrasli šli na dvotedenske počitnice z vso kamp opremo.
Že dalj časa je bil problem izginevanja antifriza, ki se je kasneje izkazalo za uhajanja antifriza v olje. Na začetku ni bilo problematično a se je kmalu močno poslabšalo. Ko sem se naveličal tedenske menjave olja sem sprejel finančni udarec.

Krivec je bilo eno od tesnil pri odmični gredi kar je pomenilo, da je bilo potrebno motor razdreti. Pri komaj 113500 km je bil motor deležen popolne obnove ter nove sklopke. Če se že razdira...
Zame še prevelik zalogaj, zato sem se odpeljal do Žiri.
Kasneje sem zamenjal še pedalo in zajlo od sklopke, ki sta se rada zatikala.
Od prijatelja sem dobil strešni prtljažnik in ga takoj testiral. Kljub hvaljenju koliko je prostora v avtu je DH kolo L velikosti rahlo preveliko. Sicer gre, a voziš z volanom na prsih in nogami za vratom. Trenutno se odločam ali povečati strešni prtljažnik ali narediti prtljažnik za kolesa, ki se fiksira zadaj na stil vpetja kljuke.
Najnovejša pridobitev pa je radio. Kasetar sicer dela a ima boljše in slabše dni ter bo potreboval vsaj nekaj čiščenja. Zvočnika sta vpeta v lesena okvirja, ki stojita v prostoru samo z nekaj kosi zračnice (brez lukenj v pleh ali plastiko) in ne kaže, da bosta kam šla. Manjkajo pa še zaščitne mrežice za zvočnike.
Hvala za pozornost pa se vidimo na naslednjem zboru/vožnji.