Ob namestitvi jermenice za odgon alternatorja in hladilne vetrnice sta si plehovje in oljna puma šla v napoto, Zato sem bil primoran rezat eno ali drugo. Ker je bil problem predvsem v stojnih vijakih, sem jih nadomestil z pobrušenimi šestglavimi vijaki, varovalni pleh pa porezal na strateških mestih in s tem dobil par kritičnih milimetrov prostora.
Tako nekako
od strani
odspredaj
Nato mi je kolega Majkl posodil še dve roki, Cox in vlado par šajbic in po neumnih mahinacijah je bila nastavljena zračnost glavne gredi in motor odnešen na štender, kjer bo dobil še plehovje za hlajenje in ostalo periferijo.
Vbistvu sem čisto pozabil omenit še eno legokocko, ki se je zgodila vzporedno z motorjem. Menjalnik, če lahko tem neumnim štirim prestavam to sploh rečem. Gre za takozvani srednji menjalnik, ki je s svojim 4.12 diffom že v štartu malenkost daljši od klasičnega kratkega, obenem ima pa še daljšo četrto prestavo, 0.89 namesto 0.93 če se ne motim s temi decimalkami. Ker bi moral prenašat parkratnik moči, za katero je bil dizajniran, je dobil še manjšo ojačitev zraven.
Tak je prišel, revež vmazani po temeljiti kopeli, na spoznavni večer z materialom za ga predihtat, ojačat in nanovo namazat
Potlej sem ga osušil, izdolbel in si ogledal kaj je noter
Ker sem menjalniški noob sem mu po temeljitem čiščenju in vizualni inšpekciji raje vrnil njegov diff
..in ga zašraufal nazaj, skupaj z ojačitvenim alu deklom ki naj bi pomagal kanalizirat konje stran od krhkega ohišja
Zadeva ima še drug nos, je nalita z oljem, že namontirana v avto in objeta s sčiščenimi in nanovo namazanimi osovinami, slikovnega materiala pa ni ker sem bil 96% časa vmazan do obrvi tak da bi se me še pes ogibal. Upam da bo zdržalo, sem mu obljubil da bom pazil nanj in nebom pregrob.
Naslednji korak bo dokončat motor, ga zalaufat, pol pa gremo na probefart. Juhej. Upam da bo še letos nehalo deževat pred snegom.