ja.. vse res, saj to da turbo vlece skozi fergi tak ni neki big deal, lahko das vsaki fergi na tak nacin, ker fergi tak ne ve da je na turbo

pac spremenis dize pa je to to ..
drugace pa sem nasel se eno stran znova od VW

kak nstavljas fergi, super obrazlozeno, tocno kaj katera diza dela in kako jo lociras da je kriva.
link
http://www.aircooled.net/vw-carburetors-jetting-102/
tukaj mi je postalo DOSTI stvari jasnih in ze sem na 80% resil tezav, najbolj me je matralo da sem pod boostom prevec grel notranjost masine torej sem laufal LEAN. Odkar imam IC sem dosegel na EGT pred turbo 1000 C v 10 sekundah. No zdaj jih sploh ne dosezem pridem do 950 C ampak to sele po nekaj minutah tiscanja na polno torej 4 prestava na 6000 rpm in slabih 180km/h. Ampak tudi za te visoke temp EGT sumim da je trubinski del enostavno premali, pa se mi plini predolgo zadrzujej pred izhodom.
Sem pa ZELO zadovoljen z hladilniki. Voda ne preseze 100C tudi pri tem daljsem preganjanju na max. Enako velja za FMIC tudi tu se temp zraka pred fergijem ne povzpnejo nad 50 C - zaenkrat. Preden sem mel FMIC se je pri full load zagrel zrak po 20 sekundah na slabih 100C. Olje je pri tem preganjanju doseglo 100 C. Tak da zgleda je uspelo.
In ker pac nisem zadovoljen dokler kaj ne pihne, se pocasi zacenja dvigovanje boosta
na koncu se en citat iz strani kako nastaviti fergi, ki mislim da drzi kot pribito.
Hopefully you now have tools and confidence to jet your carburetors, and can stop listening to guys who are only tuning carbs by doing what everyone else is doing, instead of LISTENING TO WHAT THEIR ENGINE NEEDS.