Renault R8

Zagorec
Avtomobil: Renault R8

Re: Renault R8

Post by Zagorec » 20 Apr 2014, 11:56

papi wrote:
L4UK0 wrote:Thumbs up! Na hitro se mi je zdelo kot da vidim motor v sprednjem delu avta...pa mi nekaj ni pasalo skup :lol:
Hahahhah, no jst pa sploh nism poštekal, pa se mi je od nekje zdelo da ta reč ima zadnji pogon ;)
Ja nimaš kej, zadnja kolesa morajo kopat, ko pa vidiš to na Renaultu, rariteta :D
Hehe, sej trenutno res zgleda kot sprednji del, ker manjka sprednja čelna.

Image
Tine

Post by Tine » 20 Apr 2014, 12:01

Po voznem parku pod nadstrešnico sodeč vidim da ti dinamični renoji niso tuji. 8-)

Ena taka rumena francoska škatlica se vozi tud po Mariboru, večkrat srečam. Pa taki veseli ata je vedno not.
Zagorec

Post by Zagorec » 20 Apr 2014, 12:15

Tine wrote:Po voznem parku pod nadstrešnico sodeč vidim da ti dinamični renoji niso tuji. 8-)

Ena taka rumena francoska škatlica se vozi tud po Mariboru, večkrat srečam. Pa taki veseli ata je vedno not.
Tisto sta od brata cliota. Rumen je dejanski RS, bel je pa dizel pri katerem je original samo še motor vse ostalo pa je od RS-a. Pa tud motor ni čist original :)
DS71
Avtomobil: Manta 400 & Stingray

Post by DS71 » 01 Oct 2014, 15:53

helou ..a je tukaj kaj novega ? :)
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 03 Oct 2014, 16:07

bom jst odgovoru, ker robi nima cajta, sem mu dal preveč dela :D
avto stoji speskan pod nadstreškom, ker se rihta garaža na novo, alpine mašina je bla že not, narjen custom auspuh od glave do repa :) zadnjič sem mu zrisal v cadu armaturko, da bo šla na razrez na laser za jager števce in rocker switche

iščejo se kakšne pametne šroke, 13" 3x150 felge, bo robi zlo vesel, če kdo ve za kakšne ;)
Zagorec

Post by Zagorec » 04 Oct 2014, 21:03

Tako je, avto je nekaj časa stal zaradi pomanjkanja časa, naslednji teden pa gre že v novo garažo. Treba mal pošfasat preden gre do ličarja :)

Motor je res že noter stal vendar še ni kompleten, manjkajo mi še bati in odmični drogovi. Dela se tudi že nova inštalacija, ker je bila stara v slabem stanju, poleg tega pa sem zraven dodal kable za dodatne luči in števce, ki jih prej ni bilo. Sprednji del podvozja je spucan in poštrihan zadnji pa še čaka, ki je v planu takrat ko bo školka na štrihanju.

Feltne pa če ne bo druge bom kupil nove. So tri delne in lahko zbiram širino et... le cena se mi ne dopade. Če do spomladi ne najdem cenejše rešitve ne bo druge.

Pa še foto

Komplet po naročilu narejen kolektor in lonec iz inoksa
Image

Pripravljena sprednja čelna. Po pošti je prišla brez vseh lukenj, sedaj ima že luknje izrezane in tudi komplet vseh šestih luči je že v skladišču ter novi beli žmigovi. Kadilo se je pa tako... sm še dva dni mel prah po gobcu :)
Image

Na ebayu najdu knjigo, da bo lažje nazaj sestavit :)
Image

To je to za enkrat, počas se premika, ZELO počas :)
DS71
Avtomobil: Manta 400 & Stingray

Post by DS71 » 04 Oct 2014, 23:24

to zna bit še žleht :twisted:

A obrobe na blatnikih pridejo kaj poširjene ?
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
FR Wolf
Avtomobil: G7, bavarian bomber

Post by FR Wolf » 04 Oct 2014, 23:47

Super gre tole vkup, zelo lep izpuh a za moje pojme svetujem da se uporabi kaka gibljiva cev na izpuhu, ker se bodo tako vibracije motorja prenašale na sam izpuh, kateri ima pa svoj nosilec. Seveda da ne pride do nezaželjene poškodbe.

Glede feltn se mi je porodila zamisel o kakih širjenih jeklenkah: 2CV ima tudi 3x150 in polne sredine, poširit se da pa zunanji rob na sredino pa kromirane pokrovčke in zna zgledat brutalno. :D
Ali se da širit aluminjaste feltne od Renault 5 Alpine ker se ravno trenutno prodajajo ene na avto.net.
Alpinas were always posh hot rods!
Zagorec

Post by Zagorec » 05 Oct 2014, 07:46

DS71 wrote:to zna bit še žleht :twisted:

A obrobe na blatnikih pridejo kaj poširjene ?
Obrob ne bo, male mi niso všeč, maksi kit je ql sm je preveč predelav in poliestra pol na avtu. Že s sprednjo čelno je preveč zajebancije, bi dal plehnato pa sem do sedaj na netu vidu le eno pa še ta se je prodajala za 2000€, kar je preveč.
FR Wolf wrote:Super gre tole vkup, zelo lep izpuh a za moje pojme svetujem da se uporabi kaka gibljiva cev na izpuhu, ker se bodo tako vibracije motorja prenašale na sam izpuh, kateri ima pa svoj nosilec. Seveda da ne pride do nezaželjene poškodbe.

Glede feltn se mi je porodila zamisel o kakih širjenih jeklenkah: 2CV ima tudi 3x150 in polne sredine, poširit se da pa zunanji rob na sredino pa kromirane pokrovčke in zna zgledat brutalno. :D
Ali se da širit aluminjaste feltne od Renault 5 Alpine ker se ravno trenutno prodajajo ene na avto.net.
Izpuh ne rabi gibljive cevi ker je pritrjen na istem nosilcu kot motor. Če pogledaš je zadaj prečni nosilc na katerem je motor direkt pritrjen. Na istem nosilcu je tudi izpuh tako se premika z motorjem.

Od 2cv bi šlo sm jih je spet problem dobit. Ima 2cv 13''? Od r5 alpine sem še gledat samo ima luknje 3x130 zadaj pa ni prostora da bi spremenil dimenzijo lukenj.
FR Wolf
Avtomobil: G7, bavarian bomber

Post by FR Wolf » 05 Oct 2014, 12:55

Zagorec wrote:
FR Wolf wrote:Super gre tole vkup, zelo lep izpuh a za moje pojme svetujem da se uporabi kaka gibljiva cev na izpuhu, ker se bodo tako vibracije motorja prenašale na sam izpuh, kateri ima pa svoj nosilec. Seveda da ne pride do nezaželjene poškodbe.

Izpuh ne rabi gibljive cevi ker je pritrjen na istem nosilcu kot motor. Če pogledaš je zadaj prečni nosilc na katerem je motor direkt pritrjen. Na istem nosilcu je tudi izpuh tako se premika z motorjem.

Od 2cv bi šlo sm jih je spet problem dobit. Ima 2cv 13''? Od r5 alpine sem še gledat samo ima luknje 3x130 zadaj pa ni prostora da bi spremenil dimenzijo lukenj.
Aha sem mislil da ima neposredno pri motorju nosilec.
Sedaj sem šel pogledat za 2CV feltnami in ima res 15"
Še ene že poširjene se prodajajo...
http://www.njuskalo.hr/oldtimer-dijelov ... as-7089074
Alpinas were always posh hot rods!
Post Reply