BMW E21 kanariner

Re: BMW E21 kanariner
Toplega brez olja v batih... Vsi 165-170psi. Imam pa bate z izboklino...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Alpinas were always posh hot rods!

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
kere maš to? a klavirje?

Tako je e12 glava 

ker glava je pa taka @wolf si meril kdaj hladno kompresijo? da vidim kolk je razlike, pa si ga zaverglal na 3 cylindre

Ja ti mas druge bate ker je izgorevalna komora drugacna.
Jst mam e12 glavo in bate.
Hladna kompresija je 145-150. Ne samo na starter sem ga zagnal in plin odprt do konca in brez vseh sveck, da ma cimanjnupora starter...
Jst mam e12 glavo in bate.
Hladna kompresija je 145-150. Ne samo na starter sem ga zagnal in plin odprt do konca in brez vseh sveck, da ma cimanjnupora starter...

uh slaba 2 bara razlike
ok te sn jaz na nekje 10, te pa le ni tak slaba masina ..
btw si kdaj razmisljal, da bi navrtal na original blok dodatne lukne za krozenje vode ? torej v glavo in blok, tako kot je na tesnilki glave vidno 2 posta nazaj ?
recimo na S14 masini imajo glava in blok luknje med cilindri, pa tud na M10 sem gledal ce prevrtas nalezno povrsino prides v prostor z vodo, skratka se zadeve povezejo, v glavo se moram probat

btw si kdaj razmisljal, da bi navrtal na original blok dodatne lukne za krozenje vode ? torej v glavo in blok, tako kot je na tesnilki glave vidno 2 posta nazaj ?
recimo na S14 masini imajo glava in blok luknje med cilindri, pa tud na M10 sem gledal ce prevrtas nalezno povrsino prides v prostor z vodo, skratka se zadeve povezejo, v glavo se moram probat

S temi barometri v svečkah lahko pravilno meriš samo razliko med cilindri, ne pa samega statičnega kompresijskega razmerja; zaradi overlapa odmične in posledično simultanega odprtja ventilov v določenih legah motorja rezultati pritiskov v cilindrih izmerjenih na ta način niso merodajni. Ti merilci velikokrat tudi niso ekstremno natančno umerjeni, zato se lahko dobljeni rezultati med sabo pri merjenju z različnimi napravami precej razlikujejo. Mišljeni so bolj za ugotavljanje razlike kompresije med cilindri na istem motorju, s čim v grobem ugotoviš stanje notranjosti izgorevalnega prostora.

ja, ampak tak rahlo za info pa le je, z ostalimi .. res da je odvisno od komponent masine kaj spravi skupaj ...
sicer pa imas popolnoma prav, ko sem sel prvic merit sem kr
, res da so bili podatki dokaj enaki za vse cilindre, kar mi je dalo za mislit ampak 7 bar ?!?! se na istrumentu je blo v rdecem 
no pol sem preveril tale merilec pa sem videl da kaze cca 1.5 bara premalo
sicer pa imas popolnoma prav, ko sem sel prvic merit sem kr

no pol sem preveril tale merilec pa sem videl da kaze cca 1.5 bara premalo

prosim za pomoc...
iscem po netu pa ne najdem, tud z stevilko ne... kaj je to zaena glava zanima me iz radovednosti ventili so taveliki torej 46 pa 38, kao iz 2.0 masine ali pa 1.8 i ? napisa ob strani nima je zbruseno je pa letnik 1981, namen jo imam namontirat ko bom m10b20 sestavljal ..
iscem po netu pa ne najdem, tud z stevilko ne... kaj je to zaena glava zanima me iz radovednosti ventili so taveliki torej 46 pa 38, kao iz 2.0 masine ali pa 1.8 i ? napisa ob strani nima je zbruseno je pa letnik 1981, namen jo imam namontirat ko bom m10b20 sestavljal ..

Tiste stevilke ki jih imas na sliki so stevilke kalupa in se lahko pojavljajo na vseh tipih glav. Poglej kaj pise nad letnico glave? E12, 118, e21 2.0 ali 121 (ti). Lahko tudi 116.