Mercedes Benz 220d w115 1971"

Re: Mercedes Benz 220d w115 1971"
živjo, žal ne, sem vzel samo 2 ker nisem vedel kako bo izpadlo, me je pa poštnina iz dojčland prišla 5€ tako da ni neke panike, si razbil po nerodnosti ali ti je v žarometu počila?
LP
LP
Luža pod starim mercedesom? Nič hudega, to je švic od konjev!!!!

Zdrobila se mi je v roki, ko sem jo dal na eno navadno žarnico (prej je bila na Nightbraker). Pa sem kolikor toliko pazil, očitno je tako krhek materjal.

Tisti vijak je od okrasnega okvirja luči?? Če je od okvirja potem je M4 (čes e ne motim) z vgreznjeno glavo, to kupiš v trgovini.
Ampak ali niso rumeni žarometi pri nas prepovedani?
, izgleda pa unikatno, včasih smo imeli že same žarnice obarvano rumeno, Ein Franzoser...
Ampak ali niso rumeni žarometi pri nas prepovedani?

Ja načeloma so prepovedane in so rumene dovoljene samo meglenke. Lahko ap rečeš da je avto na 6V in žarnice svetijo bolj rumeno... Kar je možno v avtomobilih 60-70ih...julij wrote:Tisti vijak je od okrasnega okvirja luči?? Če je od okvirja potem je M4 (čes e ne motim) z vgreznjeno glavo, to kupiš v trgovini.
Ampak ali niso rumeni žarometi pri nas prepovedani?, izgleda pa unikatno, včasih smo imeli že same žarnice obarvano rumeno, Ein Franzoser...
Alpinas were always posh hot rods!

bom vidu ko bom šel poleti na tehničnega
drugače pa sem že ene parkrat videl rumene luči na cesti, dvomim da so prepovedane, bom vprašal na RTI maribor tam delajo homologacije vozil bodo že vedl...
ja un vijak je za okvir luči, na eni strani mi manjka originalen pa sem ga mislil zamenjat...

ja un vijak je za okvir luči, na eni strani mi manjka originalen pa sem ga mislil zamenjat...

Poozicije, kratke in dolge so lahko zgolj in samo bele. Rumene so pa znađi se varjanta 

baje je bila pred letnom 1976 ta opcija in če je avto starejši in je bila takrat ta opcija je lahko tudi rumena not (tako so rekli na tehničnem v Celju) bom pa vprašu še na homologacijah...
Gre za 104. člen nekega pravilnika o merah in nevem še čem na vozilih. In sicer pravi da ne glede na tretji odstavek 25. člena ( v katerem piše da mora bit sprednji svetlobni element bele barve) je lahko na vozilih proizvedenih ter vozilih proizvedenih in prvič registriranih pred 1. 10. 1980 lahko sprednji element bele ali rumene barve. In to je to. bom probu najdit uradno verzijo...
Gre za 104. člen nekega pravilnika o merah in nevem še čem na vozilih. In sicer pravi da ne glede na tretji odstavek 25. člena ( v katerem piše da mora bit sprednji svetlobni element bele barve) je lahko na vozilih proizvedenih ter vozilih proizvedenih in prvič registriranih pred 1. 10. 1980 lahko sprednji element bele ali rumene barve. In to je to. bom probu najdit uradno verzijo...

ker je takšno usrano vreme in se verjetno se en čas ne bomo vozl sem nabavu še nekaj literature za ta čas
Chilton workshop manual, moram reč da je eden najboljiš manualov kar sem jih videl za strich acht res vsi podatki ter navodila kako kaj razkopat in nazaj sestavit
letnik 1970
prišlo preko luže za drobiž ebay je zakon!
poslano 20.3 iz USA prišlo 26.3...
uglavnem BIBLIJA

ter malo nemške literature.. poslano 14.3 iz DE prišlo 27.3
očitno je iz nemčijo poštar peš nesel

julij glede one cevi pri filtru za gorivo , sem danes dobil odgovor iz avtoccomerca cena je 9€+ddv tako da jo bom zamenjal, naj bo tako kot mora bit, zgleda da ima res neko funkcijo glede tlaka

Chilton workshop manual, moram reč da je eden najboljiš manualov kar sem jih videl za strich acht res vsi podatki ter navodila kako kaj razkopat in nazaj sestavit

poslano 20.3 iz USA prišlo 26.3...
uglavnem BIBLIJA

ter malo nemške literature.. poslano 14.3 iz DE prišlo 27.3

julij glede one cevi pri filtru za gorivo , sem danes dobil odgovor iz avtoccomerca cena je 9€+ddv tako da jo bom zamenjal, naj bo tako kot mora bit, zgleda da ima res neko funkcijo glede tlaka

-
- Avtomobil: '09 Passat TDI, '90 Golf GTI 8V, '02 Mini Cooper S
My name is Bond. James Bond.

hvala, čeprav bolje da mi ne bi povedal
danes je spet prišla ena knjigica iz Dojčland
kompletna zgodovina E-klasse...

zdej bo pa za neki cajta mir

danes je spet prišla ena knjigica iz Dojčland

kompletna zgodovina E-klasse...

zdej bo pa za neki cajta mir