Po peripetijah z zavorami je avto prišel nazaj v garažo s spedenami zavorami (zategnjenimi vijaki) ter porihtano optiko
V sklopu urejanja raznoraznih sitnih detajlov sem se lotil zamenjave stikala na zavorni pedalki. Obstoječe stikalo je bilo od frgazerce in je bilo dvopinsko. Njegova funkcija je samo vklapljanje zavornih luči.
Ob pregledu obstoječega stanja sem rahlo začuden opazil, da je instalacija na armaturki pripravljena za 4 pinsko stikalo.
Super, zadeva je torej narejena identično kot je prikazano v električnih shemah.
Zadrega je nastala, ker so ti avtomobili imeli po besedah najbolj tehnično podkovanih deltašev le 2 ali 3 pinska stikala, ki se jih dejansko tudi da nabaviti. razlika med 2 in 3 pinskim stikalom je, da v primeru uporabe 3 stikala v primeru okvare katere od zavornih luči to dejansko vidiš na armaturki v obliki opozorilne luči.

4 pinski konektor .....

Vpasan 3 pinski konektor - in dejansko deluje vse kot treba
Poleg te sitnice sem sestavljal preostale malenkosti v notranjosti.
Izdelal sem custom nosilce za recarote, ker pritrdilna mesta na pre FL modelih 40 mm bolj narazen kot pri karoserijah, v katerih so bili ti sedeži.
Namestil sem tudi sredinsko konzolo ter novo manšeto za prestavno ročico

Notranjost bo počasi konec, me pa čaka še res detajlno čiščenje
Kot je bilo zadnjič videti sem imel na armaturki celo novoletno jelko zaradi nedelujočih/napačno vezanih senzorjev za zavore, hladilno tekočino in olje.
Postopoma sem s pomočjo električnih shem in navodil dveh ali treh deltašev naumil, da sem stikalo za nizek oljni pritisk in senzor za temperaturo olja napačno vezal (zamenjal sem ju), senzor za temperaturo vode sem napačno priklopil, poleg tega pa sem na podoben način <ugasnil> še lučke za nizek nivo hladilne tekočine ter obrabljene sprednje zavorne ploščice.
Pri stikalu za nizek nivo motornega olja se je izkazalo, da je dejansko odpovedalo poslušnost. Zaradi tega sem malo pobrskal po zalogi rezervnih delov ter našel ricambi originalli stikalo. Po krajšem osveževanju besednega zaklada zaradi otežene dosegljivosti sem nadlogo zamenjal

Staro in novo stikalo
Da pa bi sreča bi ne bila popolna je poskrbel ventilator na hladilniku, ki še vedno ne želi sodelovati.
Če ga priklopim direktno na akumulator zadeva deluje, v vseh ostalih primerih pa ne jebe sistema ......
No, nekaj manj dela je še, vseeno pa me čaka še 22590 detajlov