Me veseli, da je nekaj podobno mislečih. Glede teme tomovinkovič danes težko najdeš sogovornika, ker majo vsi neke težke traktorje!
Ma zgleda da so takrat barval s tem kar je pač blo na razpolago v fabriki! Načeloma bi naj vsak model imel malo drugačne odtenke in barvne kombinacije, ne drži pa to vedno!
Takole nekako:
TV 418 stari model
TV 418 novi model
TV 419
TV 420
TV 421
TV 523
TV 730
TV732
Večja razlika je med 418 stari in 418 novi, imata drugače narejeno ohišje in menjalnik! Pri starem je posebnost to, da prestavljaš zadnja in sprednja kolesa posebej. Se pravi, da lahko imaš zadnja kolesa v tretji in sprednja v prvi
Manjša razlika je potem med 418 novim in modeli 420, 421, 523, ki so praktično enaki! Od 481 novi se razlikuje hidravlika in še par malenkosti!
Na svojem sem danes zaključil popravila, jutri sledi razmaščevanje in temeljito pranje, čez vikend barvanje, potem pa počasi sestava!
Kar se pa priključkov tiče je pa vse razen pluga za oranje bolj ali manj domačega dela. Lani spomladi smo prvič v 30 letih vklopili kardan! NIti enkrat prej še ni česa poganjal! Sposodili smo si frezo, da bi probal vrt sfrezat in je padla odločitev, da jo bo treba kupit ker deluje odlično! Sam nakup bo mal težje upravičit, ker so že dve druge freze doma ampak nobena ni tak kamot, da bi se dalo gor sedet in vozit po vrtu in njivi sem in tja