1988 Chrysler New Yorker Landau (Mark Cross Edition)

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Re: 1988 Chrysler New Yorker Landau (Mark Cross Edition)
Hja, ljudje smo si različni, mi se pa "celo" zimo drajsamo na Krim (1107 m nmv), v rwd avtih, žal brez špere 

Well, there's your problem.gtyrant wrote:celoletne gume

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
L4UK0 wrote:Hja, ljudje smo si različni, mi se pa "celo" zimo drajsamo na Krim (1107 m nmv), v rwd avtih, žal brez špere

-
- Avtomobil: Ford Thunderbird Town Landau / Chrysler New Yorker Landau / Coupe deVille
Kaj naj rečem, ja super! Jaz bi tudi tako vozil, sem vam fouš.
Ubistvu bi rad to videl in se kaj novega naučil!
Nimam se za posebno dobrega voznika... čisto povprečje. Mi pa ameriške škatle res ne delajo problemov z vožnjo in parkiranjem.Večji avto je lažje in lepše vozit.
S Thunderbirdom je tako, da je dal skozi dovolj zim v Torontu. Tako, da mi ga je škoda, da bi ga vozil celo zimo po pesku in soli. Saj ga vozim do prvega snega, pa čeprav vmes tudi že solijo. In še vsako leto sem v decembru, januarju ali februarju našel kakšen vikenda ali dva da sem ga zapeljal naokrog. Allseason gume se mi ne zdijo slaba izbira, so zaenkrat na obeh avtomobilih in so za mene ok. Vem, da bi dobre zimske gume na Thunderbirdu naredile veliko razliko, vendar nima volje, da bi se v snegu z njim vozil v službo.
Bo pa tudi chrysler jeseni najverjetneje dobil 15" platišča s zimskimi gumami.

Nimam se za posebno dobrega voznika... čisto povprečje. Mi pa ameriške škatle res ne delajo problemov z vožnjo in parkiranjem.Večji avto je lažje in lepše vozit.
S Thunderbirdom je tako, da je dal skozi dovolj zim v Torontu. Tako, da mi ga je škoda, da bi ga vozil celo zimo po pesku in soli. Saj ga vozim do prvega snega, pa čeprav vmes tudi že solijo. In še vsako leto sem v decembru, januarju ali februarju našel kakšen vikenda ali dva da sem ga zapeljal naokrog. Allseason gume se mi ne zdijo slaba izbira, so zaenkrat na obeh avtomobilih in so za mene ok. Vem, da bi dobre zimske gume na Thunderbirdu naredile veliko razliko, vendar nima volje, da bi se v snegu z njim vozil v službo.
Bo pa tudi chrysler jeseni najverjetneje dobil 15" platišča s zimskimi gumami.

Celoletne gume ne obstajajo. Tako kot ne obstaja čevl s katerim greš v sneg in na plažo.
O Anja .. o tebi se mi sanja.

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
a niso recimo sava eskimo S3+ celoletne gume? (kolkov vem gor piše M+S)
oziroma kaj natičete vi na zimake?
oziroma kaj natičete vi na zimake?

-
- Avtomobil: Ford Thunderbird Town Landau / Chrysler New Yorker Landau / Coupe deVille
Imate internet in pobrskajte.
Jaz imam na obeh avtomobilih all season gume. Ford ima Maxxis MA-1(pred tem Hankook, modela se ne spomnim iz glave...), Chrysler pa Goodyear Viva 2.
Allseason gume imajo M+S oznako! Po profilu so gume precej podobne zimskim, sigrno pa niso tako mehke kot zimske, saj se poleti ne obrabljajo tako hitro. Vem, da v Kanadi novo vozilo pride serijsko opremljeno z all season gumami.
Pa velika večina gum z belim robom je all season.
Savina all season je Adapto.
Jaz imam na obeh avtomobilih all season gume. Ford ima Maxxis MA-1(pred tem Hankook, modela se ne spomnim iz glave...), Chrysler pa Goodyear Viva 2.
Allseason gume imajo M+S oznako! Po profilu so gume precej podobne zimskim, sigrno pa niso tako mehke kot zimske, saj se poleti ne obrabljajo tako hitro. Vem, da v Kanadi novo vozilo pride serijsko opremljeno z all season gumami.
Pa velika večina gum z belim robom je all season.
Savina all season je Adapto.

- pero27
- Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe
mislil sem bolj v smislu; zakaj ti zdaj vsi težijo z temi zimskimi gumami, ko pa ima 95% folka za zimske gume neke M+S (ponavadi sava eskimo)
to pa zato, ker sem pred časom brskal po netu za izklljučno zimskimi gumami standardne velikosti za E21 (175 70 13) po raznih gumedirekt in podobno in nisem našel niti enega modela izkjučno zimskih
zato sem dobil vtis da moraš met že skor veze v kaki rally ekipi, da kaj takega pri nas dobiš
in se mi je čudno kaj bi radi vsi zimske gume od tebe, če jih pa ni za dobit...
to pa zato, ker sem pred časom brskal po netu za izklljučno zimskimi gumami standardne velikosti za E21 (175 70 13) po raznih gumedirekt in podobno in nisem našel niti enega modela izkjučno zimskih
zato sem dobil vtis da moraš met že skor veze v kaki rally ekipi, da kaj takega pri nas dobiš

in se mi je čudno kaj bi radi vsi zimske gume od tebe, če jih pa ni za dobit...

- kontejner
- Avtomobil: W123 230TE , W115 220D, Zastava 750
3x sem imel all season tyres prvič, zadnič pa nikol več! 

- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Jao, M+S pomeni mud+snow, ne pa, da so celoletne...