Opel Manta A 1972

Re: Opel Manta A 1972
Točno tega produkta ne poznam ti pa lahko povem, da so na približno tako napravo nastavljali fergazerje za rally yugote.

- papi
- Avtomobil: Opel Kadett C 2.0 Turbo, Jaguar S-type V6, Vw T3 caravelle 1.9 TDI,
Pomoje druge nimaš kod da nabaviš omenjeno lambdo... da opazuješ kaj si nastavu....
To kar si dau ti link je malo bolj širokopasovna lambda sonda s svojim prikazovalnikom,
tako da lahko ti vidiš kaj si nastavu...
To kar si dau ti link je malo bolj širokopasovna lambda sonda s svojim prikazovalnikom,
tako da lahko ti vidiš kaj si nastavu...

- croma_man
- Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring
wideband kup npr. od innovate, kjer maš zraven še datalogger in lahko potem tudi na računalniku gledaš, kaj se je dogajalo pri vožnji.

Lambda sonda meri HC, co, co2 in kisik pri avtomobilu, ta najbrž meri samo HC torej vnetlive snovi ki ostane jo v izpušnih plinih, teh je panavadi zelo zelo malo nekje na 200-400 je normalno za frgazerje. Malo boljšo napravo za to stvar ima tisti, ki nastavlja vplinjače iz škofje loke.
Alpinas were always posh hot rods!

Ma tote masine so ko wd40 ... oni ko ne vejo kaj delajo jim tak ne pomaga, oni ko pa vejo pa ga ne rabijo 

O Anja .. o tebi se mi sanja.

Ja res je pozanimi se samo kako velike dize bi rabil za motor in povrtaj
raje 0,05 mm manj pa potem vidiš...
raje 0,05 mm manj pa potem vidiš...
Alpinas were always posh hot rods!

Sam uporabljam oz. sem uporabljal Innovate lc-1 širokopasovno sondo lambdo. Zadeva lahko kupiš v kompletu, kjer imaš vse zraven, lahko kaže lambdo ali pa razmerje. Koliko sem govoril z tunerji, pravijo, da je Innovate pač low-budget varijanta, ampak za neko osnovno nastavitev in predvsem kontrolo pa dela dobro!
Z tem, da so širokopasovne sonde brezveze pa nebi ravno verjel, saj brez nje je skoraj nemogoče nastavitev predelan motor!
Z tem, da so širokopasovne sonde brezveze pa nebi ravno verjel, saj brez nje je skoraj nemogoče nastavitev predelan motor!
1986 - Manta B, Megasquirt 2, ITB, Schrick Cams...
1995 - Calibra Turbo, Garrett GT2871R, EDS IM, Klasen-Motors EM,EDS IC, Brembo calipers...
2002 - Corsa C Elektro, Curtis kontroler, Iskra engine
2005 - Vectra GTS V6
1995 - Calibra Turbo, Garrett GT2871R, EDS IM, Klasen-Motors EM,EDS IC, Brembo calipers...
2002 - Corsa C Elektro, Curtis kontroler, Iskra engine

2005 - Vectra GTS V6

Evo spet se nekaj premikam z temi kolektorji heh
na flančne sem čakal 14 dni da so mi jih izrezali ..

Kolelktorji so pripravljeni tako daleč da bom probal motor zagnat ,da vidim ali bo sploh kaj iz tega ali nič
Narejeni sicer niso nekaj lepo in precizno heh , ker sem vse delal sam zato tut vari niso najlepši.

Si preveril, če vari dobro tesnijo? Da nebi po nepotrebnem zarad falšlufta pihnil kakega cilindra..