Napredujem, in sicer:
slika cilindrov:

Zgleda da je obročke pobralo prej kot sem mislil, honanja nismo hoteli pretiravat, sem imel pa že bate v standardu doma, drugače bi vzel prvo nadmero (+0.5mm), plus dejansko je boljše kot izgleda na slikah, res minimalno manjka, da bi črte pobrali...
S bati v standardu ready za montažo

Poravnan blok (TDC je vštric z vrhom bloka)

Težavne so se izkazali ležaji bloka, in sicer srednji po montaži in zatezanju ohišja je gred na enem mestu blokiralo, odpremo:

Premeril sem jih res bol na hitro, so bili lepo v meri, to mesto sem očitno preskočil in se je poznalo na ležaju. Popravimo, sestavimo, se vrti brez kakršnega koli blokiranja oz. močnega upora. Ležaji ojnic so bili brez problemov
motor dan v fazo:

C kadetti so imeli mehanski ali pa hidravlični napenjalec (vsi 1.0 in zgodnji 1.2 mehanske), luknje za nosilec pa so iste pri vseh - lahko menjaš iz enega na drugega. Ker nobena trgovina pri nas ni imela dobavljivega za kadetta, v opel nemških trgovinah pa so 60eur oz več, sem vzel od Renaulta 4 od firme INA (25eur), ga imajo pri nas, kataloške številke pa niso iste, saj za Renaulta pride z neko ploščico oz. distančnikom, ki ga pri Oplu pač izpustiš, da je veriga bližje sredini napenjalca . Edina razlika med starim in novim je, da je nov nosilec 0,5mm debelejši in posledično veriga ni čisto na sredini drsne površine, ni pa toliko odmaknjena da bi bilo problematično (manj kot 1mm offseta, že na starem je 0.5mm). Moj star je hidravlični, nek angleški s št. patenta, tako da so verjetno že odstopanja pri proizvajalcih.
Zložen je tudi spodnji del motorja, torej oljna pumpa in karter. Pri karterju se res vidi da ni variante, da bi pluto lepo namestil, ko je motor v avtu zaradi polmesecev, pa vse se ti premika, beži... tako da sem izkoristil uro in pol in res lepo vse zatesnil, tako da ne bo in ne sme puščat...vsaj 5 let
in pa še slika zmontiranega elektronskega vžiga, pride lepo na vijak in mesto platin, kondenzator pa gre stran. V paketku dobiš še termo obstojno pasto in zelo dosledna navodila za vse skupaj, pasto namažeš med el. vžig in spodnjo ploščo, da se ne greje. Izgleda tako:

Od včeraj je projekt za en teden na čakanju, treba prebolet angino