Kitajc je dobavil vse pakete ki so vsebovali malenkosti ki sem jih rabil, in čas je bil se lotit izdelave motornega kabelbauma, takega tazaresnega, ki bo po uspešnem testu končal v avtomobilu.
Začel sem z idejo o plošči, ki bo nosila vse dodatne elemente - ECU, varovalke, releje in lambda kontoler. Autocad je zapel, črte so zaplesale, rodila se je skica izdelave nosilne plate:
Virtualne črte so meso postale s pomočjo The Boris-a (
Go Vintage Garage /
Cre8.si hvala še enkrat!) in njegovih kreativnih orodij, 5mm pleksi bo nosilni del elektronskega drobovja, ki bo po montaži skrito v sredinski konzoli pod armaturno ploščo.
ploščo sem naselil s komponentami - na levi releji, sredina nosilec varovalk in električen most do vsega z motorno elektroniko povezanega napravja, na desni pa lambda kontroler (modra škatulja) in ECU.
Nadaljeval sem s krimpanjem konektorjev na eni strani motorja, katerih je zaradi različnih konektorjev bilo na koncu kar nekaj različnih, ter po par trial & error poizkusih in proučevanju sestave konektorjev zaključil motorno vejo na eni strani. Nasvet vsem ki se boste lotevali česa podobnega -
nabavite si rezerve. Če rabite 10 konektorjev jih naročite 15; če rabite 30m kabla ga naročite 50m. Tako lahko najprej probate zaključit kakega, in ko vidiš kako in kaj, se podaš v "izgradnjo" takega ki bo na koncu dejansko uporabljen.
Zaključeni pini, s katerimi sem zadovoljen:
Vtaknjeni v konektor, primer cinšpule:
Ko sem jih imel zaključene na (načrtno predolgih) kablih, katere sem v želji in upanju po čim manj elektrostatičnih motenj povil v t.i. "twisted pair", dva najbolj kritična (senzor pozicije glavne gredi in senzor lopute zraka) pa uproabil še shieldan twisted pair kabel, sem jih poveznil na motor in jim odmeril primerne dolžine glede na njihovo pozicijo. Vsem skupaj sem odmeril še nekaj rezerve, nato pa odrezal na skupno dolžino ter se lotil njihove zaščite.