No kot sem že omenil, bom poizkusil sestavit in vrniti v vozno stanje Motorja, ki je že bil odpisan, raztavljen in pripravljen za na odpad.
No kar je od njega ostalo. Motor je bil namenjen kot darovalec delov, prej pa je bil štiri leta spomenik, obešen na neki ograji.
Projekt je malo izziv, ker sem si postavil določen budget za nakup mankajočih delov. Cena projekta ne sme preseči vrednosti nakupa takšnega dobrega in celega motorja. Poiskati bom moral tudi nekatere alternativne dele, ker originalni so predragi. Nekaj bo rabljeno, nekaj pa bo novo.
Zato sem se odločil za predelavo v Scrambler-ja, ker plastike, ki so ostale so popolnoma uničene. Mašina je uganka, ne vrti.
Nabaviti moram kar nekaj delov: smernike, sprednjo luč, zavorni cilindr z ročko, ročko za sklopko + pletenico, uplinjač, material za obnovo mašine, pogonsko verigo, števec, akumulator ......
prvo bom vse očistil in počasi sestavil nazaj kar je ostalo od motorja, tehnične stvari se bodo sproti obnovile, bo pa potrebna kakšna manjša predelava okrog motoja, imam že malo naštudirano kako pa kaj, potem pa prvo zagon mašine, potem pa počas naprej.
Pa da vidim kaj bo padlo ven.

Mašino sem raztavil in ugotovil ,da je razbilo ležaj na gredi, ker so pri obnovi dali noter navadni ležaj in ne C3. Del kletke je padel med bat in cilinder in poškodoval se je samo bat. Cilinder pa nima enega risa. Od znanca sem dobil bat, tako da evo neki for free.
Set ležajev in O-ringov stane na servisu slabih sto eur in sem zato nabavil ležaje in semeringe pri Tinex-u.(kpl.12 eur)

Motor je že skupaj in zmontiran na gruštu.
Slike pa v naslednji objavi.