OK nimam več ideje. Vem da je kar nekaj VW majstrov tukaj.
Vglavnem spet se je zataknilo mater bom popizdil
Vse imam komplet, vse sem vpasal, da zdaj pašejo VW šenkli na škodine roke, tudi peljal sem se že (brez bremz) in manjka samo zadnji del te neskočne sestavljanke

in to so zavorne ploščice.
Vglavnem, če nekaj časa nazaj naročim ploščice za omenjene čeljusti (Lucas 54 za diske 256mm) ni problema jih dobim, vendar do nakaj dni nazaj jih nisem rinil v čeljusti, ker nisem potreboval. Vglavnem nima veze, ne pašejo. Vredu kupim nove ATE, mi rečejo te morjo pasat, če slučajno nebi, so navoljo še ene. Danes namestim nove ATE tudi ne pašejo. Oblika paše po vodilih samo so za 2mm prekratke, nesem nazaj, mi da druge so primerno dolge, samo ima stopničko in se dotikajo vodil samo cca. 2mm kar je premalo. Iščemo gruntamo kaj bi še dal gor, vse možne variante smo gledali in premerili Polo GTI, Golf 2 GTI 8V in 16V, G60, Golf 3 GTI ABF, VR6, Corrado, Scirocco, Caddy... vse kar nam je prišlo na misel in nič ne paše, prelistal sem ATE knjigo, če slučajno kaj najdem, kar se je našlo smo že premerili in ne paše ali ima ''stopničko premalo'' ali pa je prekratka. Nič obupam tudi prodajalec obupa, grem nazaj v delavnico, poiščem staro ploščico, katera paše in po parih minutah čiščenja pridem do številke. Nič sem si rekel grem nazaj da vidim kaj bo vrglo, grem nazaj in pokaže kataloško od ploščice, katero so mi prvo dali ATE, ki je bila prekratka. Tokrat rečem, če mi lahko da drugo znamko, mogoče je ATE krš, odpremo drugo škatlo (nek kitajc) in popolnoma identično 2mm prekratka!!!!
Dimenzije ploščice so 119x69.5x16mm. Vse ploščice, ki smo jih probavali imajo v računalniku identične mere, vendar so v realnosti 117x69.5x16mm. Kje je fora?????
Bi mi znal kdo pomagata, ker nimam več ideje, jutri samo še počakam od TRW-ja, če slučajno te pašejo, ker tastare ploščice so od TRW-ja.
Cifro katero vidim na ploščicah ki PAŠEJO je TRW 01107/055, kar pomeni po GDB kataloški je to GDB1437. Pod to kataloško sem probal sicer TRWja ni imel noben na zalogi ampak jim je program ven dal za ATE in za dva druga kitajska klumpa in pri vseh odstopa za 2mm.
Naj samo še dodam, da me že resno ima, da bi vzel 5l kanglo bencina in vse skupaj zakuril, samo se spomnim, da gre Laukotu na k tale škodilak, zato bomo speljali dokonca, da bo tema aktivna