Lancia Delta HF Turbo

grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Re: Lancia Delta HF Turbo

Post by grega983 » 09 Mar 2014, 21:38

Ne Jure, ni še vozno.

Predvsem zaradi sledečega mini projekta.
Kot sem že prejšnjič napisal, se bo menjal servoojačevalnik zavor ter glavni zavorni cilinder, zaradi tega pa sem razkopal boga in pol, a še vedno je bilo premalo.
Zaradi tega se mi je po kakšni uri širjenja besednega zaklada odprl sledeč prizor ....
Image
Ja super, kompletna ventilacija je letela iz motornega prostora, nekaj malega pa sem se ji posvetil kasneje

Image
Priprava pacienta .....

Image
..... operacija ....

Image
Ni najlepši rezultat, servo pa sedaj lepo paše v utesnjen vogal.
Sicer nisem poslikal a kasneje sem vso to črnino pobarval v barvo karoserije ....... za dušo :)
Je pa vrh serva kakšen cm nad ravnino pločevine, ki sem jo odrezal, tako da se je obravnavan poseg rezanja vsekakor splačal.

Image
Ker sem imel kompletno ventilacijo na mizi lepo dosegljivo, sem odstranil ventil za regulacijo tople vode v pečki in ga temeljito očistil. Domneval sem, da je bil pokvarjen a to je bila samo domneva. Zgleda da je fabriško gretje res bolj bogo za današnje standarde.
In bo takšno ostalo. Zaradi samo letne uporabe voza se gretja ne potrebuje in bo kot tako čisto spodobno opravljalo nalogo :)

Image
Pa še dve malenkosti, ki sem ju uspel dobiti ta vikend. Blenda okoli ročice za odpiranje šibedaha in pa blenda na desni strani ECU-ja.

Delta še ni vozna, saj moram natočiti zavorno olje in odzračiti sistem, poleg tega pa še kar čakam na felge.
Je sicer še nekaj sitnic za odpraviti na vozilu a to so majčkena opravila :)
Če italjanu rečeš da je cigan s tem v bistvu žališ cigana
grega983
Avtomobil: Lancia Delta HF turbo, Alfa Romeo 33 16v Permanent 4, Lancia Thema 16v Turbo LS

Post by grega983 » 13 Mar 2014, 15:27

Felge prišle od ličarja .......

...... ker so 1 dan po brušenju (odstranjevanja barv, lakov, oksidov) zgledale nekako tako
Image
Torej material je dejansko tako porozen, da je sam polirmajster izjavil, da tega ne misli polirati zaradi kratkotrajnega učinka

..... in tako so romale k mojstru ličarju .....
Image
Image

Rezultat je zadovoljiv in ne mislim več porabljati energije na tem področju 8-)
croma_man
Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring

Post by croma_man » 13 Mar 2014, 15:32

škoda, je pa italjanski aluminij pr****, jst včasih že na robovih klejem.
grega983

Post by grega983 » 13 Mar 2014, 15:38

Fora - na sliki vidiš 5 felg.

4 so campagnolo magnezijeve felge, 1 pa je rezervna in kopija, ki so jih štancali pri speedline-u iz aluminija.

Ta 1 komad je sicer težji a je klasična alu felga z več možnostmi površinske obdelave, 4 pa so take kot so. In tako sem vse dal popenzlati
croma_man
Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring

Post by croma_man » 13 Mar 2014, 15:42

jst se morm teh lotit, sam ko sem videl da ma vojc še manj las od prej ko jih ni mel, dvomim da bojo take kot so zapustile tovarno.

Image
JureK
Avtomobil: VW T3

Post by JureK » 13 Mar 2014, 21:35

A to pride še kaj črne zraven, al bojo take kot so!
grega983

Post by grega983 » 13 Mar 2014, 21:38

To je to.

Ju3 grem po njih k ličarju in jih nabijem na makino :)
grega983

Post by grega983 » 15 Mar 2014, 20:37

Končno nalil zavorno olje, odzračil sistem in šel na daljšo probno vožnjo.
100 km brez okvare :D

Pa še dve sliki rdečega svinjaka, ki kar kliče po generalnem čiščenju. Se je pozimi toliko dogajalo na in okoli njega, da so posledice pač tu
Image
Image

Drugače pa po celi zimi vožnje z normalnim daily italjanom je tole danes bil pravi šok za vsa čutila :D
Glasno je, trdo je, sediš 3 cm nad tlemi, volan je težek, pa trdo je :oops:
Ampak kljub temu ko se privadiš temu se tudi užitek povrne :)

Aja, zavore so po updejtanju svetlobna leta boljše od fabriškega sistema. Dejansko je zavorni pedal sedaj idealno čvrst, zaradi večjega servota se ne rabim več cel obesit na pedalko da avto počaka, skratka mi veri hepi :D

Za čisti luksuz bi bilo smiselno zamenjati še zavorne čeljusti spredaj, tako da bi namesto 48 mm bata imele 54 mm bat.
Ampak to bi že bil tak luksuz, ki bi bil neskladen z ostalimi karakteristikami voza :lol:
kontejner
Avtomobil: W123 230TE , W115 220D, Zastava 750

Post by kontejner » 16 Mar 2014, 20:27

nekaj mi manjka na felnah :)
grega983

Post by grega983 » 16 Mar 2014, 20:30

Ja je že Jure včeraj ugotavljal, da bi jim en črn rob naredil kar nekaj lepega na področju estetike ;)

Mogoče pa ga dobijo :)
Post Reply