Zaradi vseh zajebkov in posledičnih dogodivščin se je na prosto delovno mesto supernadzora javil prav poseben družinski član ....

Njeno plačilo je skromno - zahteva samo prosto sedežno garnituro in zmerno tišino v garaži, da lahko v miru oddremlje pol dneva. Občasno zahteva še vsaj eno poldnevno dozo crklanja
Kljub vsemu mislim da ta pomoč ne bo prinesla nič pametnega, saj kosmatinka večino časa itak predremlje pa še babnca je, ki se ji ne sanja o tehniki. Zanjo je masten karter primerljiv objekt mojim nogam, ob katere se stisne, ko fehta za pozornost
Pa da ne bo samo komedija ta tema
Končno sem skompletiral vso elektriko v prtlažniku, tako da sedaj vse luči, razsvetljava in motorčki delajo natanko tako, kot je bilo mišljeno fabriško, sestavil pa sem tudi tapecirungo v prtlažniku, tako da je ta del zgodbe končan
V nadaljevanju sem med vso kramo v garaži poiskal rele za centralno zaklepanje in ga nabil v podnožje.
Istočasno so se samodejno zaklenila vsa vrata razen voznikovih. Teh se ni dalo zakleniti niti z ključem.
Nekako siguren sem bil da je treba iskati težavo v tem delu drobovja.
Tako sem kompletno razparceliral drobovje za zapiranje vrat, našel nič očitno napačnega in po krajšem osveževanju besednega zaklada mehanizem sestavil skupaj.
Ampak četudi bi nekaj dela s stroji, ki so sprešali dele za mojo delto (

), se zadeva ni bila pri volji spravit v delujoče stanje.
Tako sem začel razmišljati na zadrege in težave, ki jih je imel Samo pri svoji delti, ko je rabil 14 dni, da je ugotovil, da je imel motorčke za centralno zaklepanje narobe nameščene.
Namreč leva in desna vrata imajo identične motorčke, ki so pa narejeni tako, da se lahko namestijo levo ali desno.
Zaradi tega motorček na levih vratih odšraufam, ga zavrtim za 180 stopinj okoli lastne osi in ..... VOILA
Motorček je bil prvotno prišraufan na notranjo stran vrat tako ....
.... po posegu pa tako .....
.... ker je v prvem primeru kljukica predolga in motorček ne more opravljati svoje funkcije in celo blokira celoten mehanizem.
Tega nisem zasledil omenjenega še nikjer drugje, zato Hvala Samo za omembo v tvoji temi

Mi je prihranilo kar nekaj živcev in pleše
Ko sem bil že pri razkopavanju vrat, sem se lotil še zadnjih levih vrat, kjer se je zadnje čase pojavljala spodnja anomalija ...

Namreč lesonitna plošča, ki je osnova za tapeciran del, je še originalna in seveda konkretno razrezana zaradi zvočnikov, ki jih je pred leti nek mojster po sistemu <pomagaj si sam> vgradil v vrata.
Zaradi teh oslabitev in verjetno neprimernega deponiranja se je plošča rahlo deformirala, kar v času obdelave pri tapetniku še ni bilo izrazito, v zadnjem času pa je postalo stanje grdo grdo
V glavnem, eno tapeto sem razstavil ter pobasal lesonitno ploščo s sabo, da bom dal izdelati dve novi plošči iz 3 mm debelega aluminija. Seveda bosta plošči primerno tapecirani.
Potem pa če pa to zvije bo pa res morala bit kriza
Nekje vmes med urejanjem teh malenkosti sem uspel dobiti še tole malenkost ....

... ker brez nje radio prav grdo vibrira v armaturki.
Pa še dve za pokušino, kaj se bo še dogajalo v zimskem odmoru ...