Gremo dalje
Vikend akcija je imela na seznamu sledeče alineje:
- menjati kljuko na zadnjih desnih vratih,
- naumiti čemu sumljiv hrup pod haubo

,
- preostali čas pa zapraviti z raznoraznimi detajli
Za ogrevanje sem razparceliral zadnja desna vrata ter na mizi razstavil ter popedenal kljuko

Spodnja kljuka je original in fentana, nad njo pa ricambi originalli iz osebne zakladnice rezervnih delov
Nekje dobro uro je trajala operacija, rezultat pa sledeč
Mi veri hepi
V nadaljevanju dneva sem naumil, da je za neverjeten hrup okoli motorja verjetno kriva kakšna neumnost okoli izpušnega kolektorja. Namreč med tednom je zadeva začela nenormalno grdo ropotati
Po kakšni uri dela me je na mizi čakal sledeč prizor ...

Kmalu po akciji usposabljanja turbine se je tesnilo na izpušnem kolektorju odločilo, da ima vsega dovolj in da se ne gre več.
Poraja se sicer vprašanje zakaj je prišlo do tega a najverjetneje je vzrok temu, da sem kolektor nekoliko premalo zategnil

, prav tako pa si po odokativni metodi upam trditi, da flanža na kolektorju ni v 0 ravna.
Tako sedaj čakam na novo tesnilo, kolektor pa gre k strugarju na malo strojne obdelave.
Ker sem tako v enem dopoldnevu odpravil/naumil dve taveliki napaki in je gajbica še vedno bila nepremičnina, sem se lotil reševanja raznoraznih sitnih malenkosti, ki bi jih pač nekoč v bližnji prihodnosti moral rešiti.
Nekje po garaži se mi je zadnje čase spet vlačilo nekaj materialnih dobrin, ki so kar hrepenele po montaži

Obnovljen volan

Zadnji brisalec
Med premetavanjem rezervnih delov sem našel še lučki, ki prideta pritrjena na strop v zadnjem delu makine

Pravi mali čudež. Nekaj kar sem sestavil pa da v prvo dela v 0
Pred kakšnim tednom sem že opazil, da med menjavo manšet na HK zglobih nisem dovolj zategnil objemk na manšetah, kar je imelo za posledico, da je spredaj podvozje bilo premazano z grafitno mastjo, ker je manšete niso zadržale tam kjer ji je mesto.

Na sliki desna polosovina, kjer sem zaradi menjave objemke že moral odstraniti vijake s prirobnice. Seveda je to sila užitkarsko delo, ko je vse izdatno namazano
To bi bilo za ta denar