1977 Opel Kadett C 1.2N - Djoda
- Waxxx
- Avtomobil: 1977 Opel Kadett C 1.2N, 1980 Zastava 101 Confort, 2011 BMW 318d Touring
Re: 1977 Opel Kadett C 1.2N
Močerad se je ta vikend martinčku... Vsem pajkom in bubašvabam sem dal dosti časa da se v miru spravijo ven iz avta.
Do konca meseca ga nameravam spravit na cesto. Mehansko bo izpraven, tako da se lahko fijakam po opravkih. Vizualno pa ne mislim kaj preveč drezat. Računam, da do konca sezone ne bo razpadu!
Važno da tud po tednih stanja vžge v prvo!
Do konca meseca ga nameravam spravit na cesto. Mehansko bo izpraven, tako da se lahko fijakam po opravkih. Vizualno pa ne mislim kaj preveč drezat. Računam, da do konca sezone ne bo razpadu!
Važno da tud po tednih stanja vžge v prvo!
- Waxxx
- Avtomobil: 1977 Opel Kadett C 1.2N, 1980 Zastava 101 Confort, 2011 BMW 318d Touring
Tako... Avto je že dva dni na dvigalu, namreč toliko sem rabu, da sem snel vse roke!
Stanje puš je blo obupno. Samo dva šraufa mi je ratalo normalno dobit ven. Vse ostale sem moru rezat pa vn tolčt. Vse zapečeno! Jutri verjetno stare izprešam pa naprešam nove not, je pa tu en problemčić... Zagrablo mi je eno podložko na zgornji roki. Tamalo debelo! Nazobčano! Tako da sem jo moral fleksnat pa razpret, da sem jo dobil dol.
A ja kaka posebnost okol te podložke? Zakaj mora bit nazobčana?
Pa še nekaj... Pustmo to, da je stanje karoserije bogo (al pa samo js nisem navajen take količine rje). Šalca (sej ne vem če se tk reče), ki drži zadn fedr je off to date. In ker je na voznikovi strani, js pa nisem ravno peresno lahek, je to za avto precejšna obremenitev!
Predlogi za najhitrejšo sanacijo? Namreč, garažo si sposojam, in mi ni v interesu, da sem predolgo v napoto.
Stanje puš je blo obupno. Samo dva šraufa mi je ratalo normalno dobit ven. Vse ostale sem moru rezat pa vn tolčt. Vse zapečeno! Jutri verjetno stare izprešam pa naprešam nove not, je pa tu en problemčić... Zagrablo mi je eno podložko na zgornji roki. Tamalo debelo! Nazobčano! Tako da sem jo moral fleksnat pa razpret, da sem jo dobil dol.
A ja kaka posebnost okol te podložke? Zakaj mora bit nazobčana?
Pa še nekaj... Pustmo to, da je stanje karoserije bogo (al pa samo js nisem navajen take količine rje). Šalca (sej ne vem če se tk reče), ki drži zadn fedr je off to date. In ker je na voznikovi strani, js pa nisem ravno peresno lahek, je to za avto precejšna obremenitev!
Predlogi za najhitrejšo sanacijo? Namreč, garažo si sposojam, in mi ni v interesu, da sem predolgo v napoto.
- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
po moje da diff dol pa povarit ..lahko ga tudi samo spustiš dol samo ne vem kolko se da tako sanirat
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
- Waxxx
Sej neki takega bom moru izvest... Bom vidu če bom švajsmajstra uspel prepričat!
Ma kdo šraufe na lagerju? Za puše na vseh rokah? Da se ne lovim okol pa naročujem?
Ma kdo šraufe na lagerju? Za puše na vseh rokah? Da se ne lovim okol pa naročujem?
- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
pa glede stiskanja vijakov ..mene so neki učili da je treba to zategnt ko je avto z kolesi na tleh ..nisem pa še uspel sprakticirat ..ima pa nek smisel,saj verjetno ni isto če roko zategneš pri neobremenitvi kakor pri obremenitvi,kjer ima roka drugačen položaj.. po moje da ima v tisti zategnjeni gumi omejen hod .. al pač ne?
Je kakšen praktik tukaj,da ne bo samo teorija
Je kakšen praktik tukaj,da ne bo samo teorija
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
- L4UK0
- Avtomobil: 1972 Datsun Fairlady Z
Huh, jeba je to, če je vse skupaj zarjavelo
Glede sanacije itak ni druge opcije kot povarit, za vijake in podložke sem pa jaz naredil tako, da sem kupil še eno premo...jebiga, tako ti sigurno vse paše
Glede zategovanja...kar je DS71 napisal ziher ne more škodit
Glede sanacije itak ni druge opcije kot povarit, za vijake in podložke sem pa jaz naredil tako, da sem kupil še eno premo...jebiga, tako ti sigurno vse paše
Glede zategovanja...kar je DS71 napisal ziher ne more škodit
- Waxxx
Sem naroču šraufe na e-bayu, kaj čem... Pa še neki materiala za mali servis. Nimam časa se ukvarjat z digganjem.
Sej če bi avto bil v moji garaži, se sploh ne bi sekiru. No ja, bi se... Ker bi ga verjetno začel razkopavat pa iskat rjo... Je pa tk kot je reku prejšnji lastink - gnili so pragovi. Pa klasika - okol akumulatorja s stebričkom vred. Ostalo je pa dubble bubble. Ampak vseeno se mi zdi, da bo tole učni avto... Bi blo mogoče pametnej najt kako boljšo školjko. Glede na to da je udarec v levi zadnji bok bolj slabo saniran.
Sej če bi avto bil v moji garaži, se sploh ne bi sekiru. No ja, bi se... Ker bi ga verjetno začel razkopavat pa iskat rjo... Je pa tk kot je reku prejšnji lastink - gnili so pragovi. Pa klasika - okol akumulatorja s stebričkom vred. Ostalo je pa dubble bubble. Ampak vseeno se mi zdi, da bo tole učni avto... Bi blo mogoče pametnej najt kako boljšo školjko. Glede na to da je udarec v levi zadnji bok bolj slabo saniran.
- croma_man
- Avtomobil: BMW E21 315 / BMW 2002 Touring
vosssek, a ti odpadle dele upoštevajo pri cestnem skladu vsako leto?
- Waxxx
croma_man wrote:vosssek, a ti odpadle dele upoštevajo pri cestnem skladu vsako leto?
Ne, sam zelo pogosto se mi dogaja, da mi sledi kak star Iveco Daily kiper! Pa odkar je avto pri Urošu v garaži se največ smetišnica koristi!