BMW E30 318i 87' royalblau- Prinz Rupert

karoserist.si

Re: BMW E30 318i 87' royalblau- Prinz Rupert

Post by karoserist.si » 30 May 2024, 07:51

pero27 wrote: 29 May 2024, 19:50 Sem nedavno nabavil mizo, ja, ker je bla res poceni (cena starega železa) in delam zdej iz nje tog roštilj za menjavo pragov, krakov, vezne itd na e21. Ubistvu bo služila bolj kot chassis jig. Sam v luftu pa vrtljiva.
Super, dobra ideja. Me zelo zanima kako bo to izpadlo ;)
pero27 wrote: 29 May 2024, 19:50 Najboljš bi blo dat tud e30 na mizo, ampak nebi rad ranil pragov, če bi se le dalo. Če drugače ne bo šla v mere, bo pa seveda romala tud na mizo.
Ok, to te razumem. Mački če so grobi precej poškodujejo zaščito na pragih, pa tud če so manj grobi maš z zaščito precej štale. Se pa pač to v kleparskih delavnicah pol ličarsko popravi....ni pa to najboljš, ko je body enkrat popravljan. Sicer ima Celette tu rešitev z nastavki v MZ stebrih in avto vpneš v nosilne točke, ampak tu je pol spet problem, ker se mora večinoma precej podvozja odstranit. Ti pa vsaj nič zaščite ne poškoduje. Je pa dons že kar problem dobit ta stare nastavke za kak pameten denar, pa za en avto se to itak finančno ne izplača. Nova verzija univerzalnih nastavkov je pa finančno itak adijo pamet.
pero27 wrote: 29 May 2024, 19:50 Drugače se na slikah ne vidi, ampak sem zankrat ob drevo vlekel avto v konkreten klanec samo z popuščanejm bremze, brez gasa, in sem potem ko je avto gurtno nategnil šel seveda tudi potolčt z kladivom pleh pod napetostjo. To je blo tko par 100 kil sile mogoče v gurtni. Sicer je bil tud karambol pri 10 na uro, tako da razen zmečkane vezne, speštanih prvih 5cm kraka in morda rahlega diagonalnega zamika kraka (milimetri) upam da ni blo hujše škode. Zaenkrat ni videt. Moram nardit merilo pa pomerit.

So pa tvoji nasveti glede kleparije vedno več kot dobrodošli in jih vzamem v obzir!
Aha ok pol ni panike, jaz sem si to mal bolj slikoviti predstavljal :lol: ...da si privezal pol pa šel fejst gas nazaj :D . Včasih vidim kak takšen video na YT pa sem se mal preveč vživel :lol:
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 05 Jul 2024, 10:01

Bi se spodoblo malo updejta, ker se je kar nekaj stvari zgodilo.
Uglavnem uradni bmw servis mi ni mogel sestavit celega predračuna, ker "nimajo vseh postopkov v urno tipizirani bazi".
Zato sva z kolegom ki je mehanik sestavila predračun z pomočjo skrekane bmwjeve baze in cene novih original delov. Naneslo je slabih 10 jurjev.
Predračun sem poslal zavarovalnici, cenilec je me je mislim da v dveh dneh poklical in ponudil 3 jurje poravnave. Po par minutah pregovarjanja sva prišla na 4900€ in čez kak teden sem res dobil po pošti pogodbo za podpisat, par dni kasneje pa tudi denar nakazan na račun.
Precej neboleče vseskupaj, še najbolj sitno je bilo sestavit predračun oziroma najt nekoga ki bi ga sestavil in izdal.

Zdej bi se blo pa zanimivo it igro; kaj vse se da nardit z tem budgetom.
No pa se pejmo:

Že prej sem mislil enkrat upgrejdat luči na projektorske "smileye" ki so bili opcija na facelift E30kah:
Image
Okvirji so za razliko od prefacelifta plastični, mislim da so iz original BMW kalupa glede na to koliko se že vidi znucanost kalupa po srhih na njih, se pa to hitro reši z olfičem. Depo aftermarket kvaliteta.
230€ +10€ poštnina = 240€

Nove kose pleha je kar zajebano dobit; en kup spletnih štacun jih ima kao na zalogi, naročiš, plačaš, pol pa dobiš mail čez en teden da ni na zalogi in bo čez 3 mesce... :problem:
Na koncu sem dobil kovinkso vezno (Klokkerholm) in original Alpina sprednji spojler pa še kovinski nosilec leve luči pri Wallothnesch
690€+90€ poštnina= 780€
Image

In kovinski pokrov vezne za modele za klimo (dodatne luknje na sredini) ter aftermarket levi žmigouc, par klipsen in rabljen feder za leva vrata pri KOED (priporočam, ful pocen poštnina 25€ iz norveške, tudi za velike kose + razstavljajo avte in ponujajo rabljene original kose, edin traj apa res ene 3 tedne da pride)
259€ z poštnino
Image

Pa lotil sem se meglenke obnavljat. Z začetek sem spucal kose in odrezal samolepilno peno na laser ki se je nikol ni dobilo kot rezerven kos.
Image
Material 30€, laser zastojn

Polomljen original chin spojler sem skupaj zlimal z neim kitajskim lepilom ki je pri nas prepovedano, drži pa skor vse plastike ko pes ježa. To so ti benefiti tega da proizvajaš robo an kitajskem in maš dostop do takih materialov :D
Image
Image

Zdej pa na hitr stvari skup zmetat na minimal steel legal spec za sobotn furo :thumbup:
Image

4900€-240€-780€-259€-30€=3591€ preostalega budgeta
Tine

Post by Tine » 08 Jul 2024, 13:11

No vidis, tebi se bo se splacalo bit neroden za volanom
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 08 Jul 2024, 13:15

Alo! Jst sem se ustavu, pol se je pa un zaletu vame! Pijan in na mojem pasu. :problem:
Post Reply