Bi se spodoblo malo updejta, ker se je kar nekaj stvari zgodilo.
Uglavnem uradni bmw servis mi ni mogel sestavit celega predračuna, ker "nimajo vseh postopkov v urno tipizirani bazi".
Zato sva z kolegom ki je mehanik sestavila predračun z pomočjo skrekane bmwjeve baze in cene novih original delov. Naneslo je slabih 10 jurjev.
Predračun sem poslal zavarovalnici, cenilec je me je mislim da v dveh dneh poklical in ponudil 3 jurje poravnave. Po par minutah pregovarjanja sva prišla na
4900€ in čez kak teden sem res dobil po pošti pogodbo za podpisat, par dni kasneje pa tudi denar nakazan na račun.
Precej neboleče vseskupaj, še najbolj sitno je bilo sestavit predračun oziroma najt nekoga ki bi ga sestavil in izdal.
Zdej bi se blo pa zanimivo it igro; kaj vse se da nardit z tem budgetom.
No pa se pejmo:
Že prej sem mislil enkrat upgrejdat luči na projektorske "smileye" ki so bili opcija na facelift E30kah:
Okvirji so za razliko od prefacelifta plastični, mislim da so iz original BMW kalupa glede na to koliko se že vidi znucanost kalupa po srhih na njih, se pa to hitro reši z olfičem. Depo aftermarket kvaliteta.
230€ +10€ poštnina = 240€
Nove kose pleha je kar zajebano dobit; en kup spletnih štacun jih ima kao na zalogi, naročiš, plačaš, pol pa dobiš mail čez en teden da ni na zalogi in bo čez 3 mesce...
Na koncu sem dobil kovinkso vezno (Klokkerholm) in original Alpina sprednji spojler pa še kovinski nosilec leve luči pri Wallothnesch
690€+90€ poštnina= 780€
In kovinski pokrov vezne za modele za klimo (dodatne luknje na sredini) ter aftermarket levi žmigouc, par klipsen in rabljen feder za leva vrata pri KOED (priporočam, ful pocen poštnina 25€ iz norveške, tudi za velike kose + razstavljajo avte in ponujajo rabljene original kose, edin traj apa res ene 3 tedne da pride)
259€ z poštnino
Pa lotil sem se meglenke obnavljat. Z začetek sem spucal kose in odrezal samolepilno peno na laser ki se je nikol ni dobilo kot rezerven kos.
Material
30€, laser zastojn
Polomljen original chin spojler sem skupaj zlimal z neim kitajskim lepilom ki je pri nas prepovedano, drži pa skor vse plastike ko pes ježa. To so ti benefiti tega da proizvajaš robo an kitajskem in maš dostop do takih materialov
Zdej pa na hitr stvari skup zmetat na minimal steel legal spec za sobotn furo
4900€-240€-780€-259€-30€=
3591€ preostalega budgeta